Предстоящи групови обучения

Здравейте, аз съм Деси!

Написала съм хиляди вестникарски дописки. Направила съм хиляди телевизионни интервюта. Водила съм десетки събития и конференции. Била съм на малки и големи сцени. Години наред съм се учила в практиката, която е осмислила теорията. И знам как човек може да стане по-добър в появите си пред публика. Как презентациите могат да спрат да бъдат нещо скучно, което трябва да бъде издържано, а после забравено. Как медиите могат да спрат да бъдат паралелна реалност, до която достъп имат само малцина избраници. И най-важното, как да говорите така, че да постигате целите си, а думите ви да оставят трайна следа.

01
часа ефир
0 +
02
интервюта
0 +
03
статии
0 +
04
събития и конференции
0 +

Малко история

1995-2000
Магистър по журналистика
Факултет по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Свети Климент Охридски"
1995-2000
1998
Репортер в отдел „Международни новини“ на вестник „Сега“
Решението да се явя на конкурса за репортер вестник „Сега“ е едно от най-добрите, които съм взимала. Журналистиката е като публичното говорене – учи се с практиката. Започнах работа още като студент втори курс и там за мен започна истинското учене. Бойното ми кръщение беше скандалът Бил Клинтън – Моника Люински, който разтърси Америка.
2000
Репортер в отдел „Вътрешна политика“ на вестник „Сега“
В продължение на 2 години кръстосвах между Външно министерство и Министерски съвет. В този период започна делото срещу българските медици в Либия, които бяха обвинени в умишленото заразяване със СПИН на 400 либийски деца. Най-ярките ми спомени от тези години са свързани с неговото отразяване.
2002
Репортер в “bTV Новините“
Винаги съм била изключително фокусирана в съдържанието. Попадайки в телевизията, бързо трябваше да осъзная, че подценяването на формата е груба грешка. „Опаковката“ винаги има значение. Точно както в публичното говорене. Първият ми работен ден в bTV беше 1 май 2002 г, - Денят на труда. Следващите 5 години минаха на бърз каданс – президенти, премиери, министри, заседания, пресконференции, брифинги, връчвания и връщания на мандати, срещи на върха, официални посещения, въпроси, въпроси, въпроси... България влезе в НАТО, а после и в ЕС, делото срещу българските медиците в Либия мина през две смъртни присъди преди да стигне до щастливата развръзка. Виждах отново и отново колко много зависи от умението или неумението на човека застанал пред камерата да говори убедително и атрактивно, как докато едни се проваляха в отговорите на елементарни въпроси, други успяха да излязат сухи дори от сериозни комуникационни кризи заради уменията си.
2004
„Двойният живот на Ванко 1“ спечели първа награда в конкурса за разследваща журналистика на асоциация „Разследващи журналисти“. В документалния филм, който беше излъчен в „bTV Репортерите“, изследвах влиянието върху тийнейджърите на обвинения в трафик на хора и склоняване към проституция рапър, а една от жертвите му сподели от първо лице какво е преживяла.
2007
Голямата наградата в категория „Телевизия“ на журналистическия конкурс „Робер Шуман“ беше присъдена на документалния филм „Трафик“, в който проследявам съдбата на едно от стотиците български момичета, подмамени с обещания за хубав живот и принудени впоследствие да проституират в Западна Европа.
2007
Заместник-главен редактор на списание AMICA
В следващите няколко години пишех освен за AMICA, и за Max и L’Europeo.
2011
Редактор в „Преди обед“, bTV
Така започна едно неочаквано дълго приключение.
2012
Водещ на „Преди обед“, bTV
През последните 10 години освен хиляди интервюта успях да направя още няколко неща - скачах с парашут, ходих по въже, летях с балон, пях и танцувах на живо в ефир (въпреки че това са едни от нещата, които най-малко мога). Убедих се още веднъж колко важна е подготовката (така е и в публичното говорене), къде минава границата между добрата импровизация и хаоса, колко безценно оръжие е усмивката. Окончателно преодолях притеснението си от появата пред публика и имах шанса да се докосна лично до изключителни хора, от които можем само да черпим вдъхновение и мъдрост.
2017
„Жена на годината“ в категория „Телевизия“ на годишния конкурс на Grazia
Един от моменти, в които имах възможността да упражня собствените си умения да говоря пред публика.
2020
Обучител и консултант по публично говорене, медийни и презентационни умения.
В един момент осъзнах желанието да използвам огромния практически опит, който съм натрупала, за да помагам на хората със смислени идеи и проекти да ги разказват така, че да получават подкрепата и популярността, от които се нуждаят. За да отекват силно посланията им и да бъдат гласът, който се отличава. Седнах да систематизирам и да пиша. Така се родиха курсовете, за които можете да прочетете повече ТУК.

Обученията ме срещат с изключителни личности, всеотдайни в работата си и ясно осъзнали колко ключово е умението да говориш пред публика. Възможността да предавам знанията и опита си на такива мотивирани и жадни за усъвършенстване хора ми носи страхотно удовлетворение.

Интервюта

Кога компаниите се провалят в комуникацията си с медиите

Журналистката Деси Стоянова разказва за най-често допусканите грешки и дава алгоритъм за привличане и задържане на медийното внимание

Не притеснението е майка на провала, а липсата на подготовка

Деси Стоянова за публичното говорене

Когато имаш желание, си способен да се справиш с невероятно много ангажименти

Водещата на “Преди обед” за перфекционизма и уроците, които можеш да предадеш на другите

Бъди гласът, който се отличава

Кои са тайните съставки на успешната публична изява?